Fietsen op Texel

Wie de boot afstapt en de eerste stappen op het eiland zet heeft gelijk het eilandgevoel te pakken. Zilte zeelucht, een frisse bries, groene weilanden vol schapen. Welkom om Texel. Tijd om te onthaasten, genieten op één van de vele terrasjes, struinen door pittoreske dorpjes en heerlijk te fietsen. Verken in je eigen tempo de verschillende landschappen die Texel rijk is.

Verken Texel op de fiets

Voor veel Nederlanders is fietsen op Texel een favoriete vakantieactiviteit. Met ruim 140 kilometer aan fietspaden is Texel hét fietseiland bij uitstek! Op de fiets ontdek je de ongerepte schoonheid van het eiland het beste. Op de fiets kom je op plekjes waar je met de auto nooit zal komen. En waarom zal je de auto ook pakken? Je bent immers op vakantie. Fietsen op Texel is ontspannend en geeft je hét vakantiegevoel waar je naar op zoek bent.

Op de fiets de ontdek je de ongerepte natuur en de gezelligheid van de Texelse dorpen het best. Dorpen waar de tijd heeft stilgestaan en waar een terras of restaurant nooit ver weg is. Of je gezellig met de hele familie of in alleen in alle rust, de talloze fietsroutes brengen je naar de mooiste plekken op Texel.

De mooiste fietsroutes op Texel

Texel heeft ontzettend veel mooie fietsroutes, die je over het hele eiland brengen. Kom tot rust in Texels natuurgebieden De Slufter en De Muy, of trap door de duinen langs de Noordzeekust.  Fiets van Den Burg naar de haven van Oudeschild. Vanuit daar fiets je langs de oostkant van het eiland naar de vuurtoren in De Cocksdorp. Dit is één van de mooiste fietsroutes over het eiland. Tijdens deze fietstocht heb je een schitterend uitzicht over de Waddenzee, de kraamkamer van vele soorten vogels. De Waddenzee is in 2009 op de Unesco Werelderfgoedlijst geplaatst.

Tijdens het fietsen maak je kennis met de vele soorten vogels die het Wad als leefgebied hebben. Bij eb foerageren de vogels op het Wad, bij hoogwater zoeken ze landinwaarts beschutting. In het voor- en najaar is het Wad een belangrijke passageplaats voor trekvogels. En wie geluk heeft ziet met eb zeehonden liggen op droogvallende zandbanken. Neem voor de zekerheid een verrekijker mee tijdens het fietsen!

Het lekkerste fietsweer op Texel is van mei tot oktober. Ook tijdens de drukke zomermaanden, wanneer het drukker op het eiland is dan anders, is het prima fietsen op Texel. Met 140 kilometer aan fietspaden is de drukte immers goed verspreid. Hierdoor heb je weinig last van medefietsers en geniet je nog steeds in alle rust van het eiland. Wie van rust en ruimte houdt komt met name in het voor- en najaar tot zijn trekken. Vooral wanneer de herfst zijn intrede doet en indrukwekkende wolkenpartijen voor schilderachtige uitzichten zorgt!

Neem je fiets mee

Je kunt je eigen fietsen zonder problemen meenemen naar Texel.  Op de veerboot is voldoende capaciteit om je fiets veilig te stallen. Vouwfietsen mogen gratis mee op de boot. Voor gewone fietsen geldt het standaard tarief. De recente prijzen vindt je op de website van Teso.

Fietsen huren op Texel

Heb je wel zin om te fietsen op Texel, maar niet om je eigen fietsen mee te brengen? Dan kan je terecht bij fietsverhuur Texel om een fiets te huren. Naast de bekende gewone fietsen met versnellingen is het ook mogelijk om een elektrische fiets te huren. Op een volle accu fiets je al snel het hele eiland rond. Huur je een elektrische fiets, dan krijg je een acculader mee. Hiermee kan je ’s avonds je accu weer opladen, zodat je de volgende dag weer met een volle accu op pad kan!